گزارش مراسم رونمایی کتاب دوجلدیِ مکتبهای ادبی ایران و جهان، بهتألیف «فيض شریفی»:
کتاب دوجلدیِ «مکتبهای ادبی ایران و جهان»، بهقلم «فيض شريفی»، توسّط انتشارات «حسّ هفتم» و با اجرای دکتر «اشرفالسّادت کمانی»، روز چهارشنبه، ۱۵آذر، مصادف با سالروز تولّد استاد شريفی، در سال «غزل حافظیه رونمایی شد.
در این رویداد بزرگ، جمع بزرگی از فرهیختگانِ شیراز و مناطق دیگرِ کشور، ازجمله «رحیم هودی»، پیشکسوت هنرهای نمایشی؛ «سيروس رومی»، شاعر و ناقد و پیشکسوت روزنامهنگاری؛ «سيروس نوذری»، شاعر و پژوهشگر؛ «عبدالمجید زنگویی»، شاعر و نویسنده و… حضور داشتند.
دکتر کمانی، مجریِ مراسم، جلسه را با معرّفی دو جلد کتاب وزین مکتبهای ادبی ایران و جهان، آغاز کرد و پس از آن، فيض شریفی، این کتاب را آنتولوژی شعر و نثر جهان دانست و دربارهی این اثرِ پُربار و قطور گفت: «فرهنگ و ادب جهان غرب، مدیون فرهنگ و ادب ایران است. آنها از ما گرفتند، ولی بعد، بهتر و مدرنتر از ما، به ما پس دادند. من ادبيات ایران را از ابومنصوری و رودکی تا ادبيات معاصر ایران و جهان بررسی کردهام و در یک نقدِ تطبیقی، شخصیتهای بزرگ ایران را با شخصیتهای بزرگ جهان مطابقت دادهام؛ سبکهای ادبیِ ایران را با مکتبهای ادبیِ جهان طاق زدهام و اصطلاحات توصیفی و آرایههای ادبی و قالبهای شعری را در پایان کتاب تدریس کردهام. من بیش از چهل سال در مراکز متوسّطه و تربیتمعلم و دانشگاه تدریس کردهام و آموزههای خود را در این کتاب آوردهام.»
در ادامهی برنامه، دو کلیپ از دکتر «حسین رضویفرد» و دکتر «فرزاد کریمی» پخش شد. دکتر رضویفرد بر این باور بود که مکتبهای ادبی فيض شریفی، کار ارزشمند و هوشمندانهای است…
این کتاب ،جزءبهجزء سبکها و مکاتبِ ایرانی و اروپایی را بررسی کرده است. بنابراین، لازم است که دانشپژوهان از این اثر فرهومند استفاده کنند.
دکتر فرزاد کریمی، دوجلدیِ مکتبهای ادبی ایران و جهان را با مکتبهای ادبی «سیدحسینی» و «شمیسا» مقایسه کرد و مکاتب ادبی فیض شریفی را به این علّت ارزشمندتر معرّفی کرد که برای خواننده پرسش ایجاد میکند و او را به چالش میگیرد. دکتر فرزاد کریمی در ادامهی سخنان خود، پیشنهاد کرد که استاد فيض شریفی جلد سوّم این کتاب را به رشتهی تحریر درآورد.
پس از پایان سخنان مفصّل این دو استاد ارجمند، آقایان «محمدرضا پرویزی» و «داريوش برزو»، پشت تریبون قرار گرفتند. دکتر محمدرضا پرویزی، دربارهی این کتاب، خطاب به ناشر محترم حسّ هفتم گفت : «اگر فقط همین کتاب را چاپ کرده و انتشارات را تعطیل کرده باشید، باز هم کار بزرگ و سترگی انجام دادهاید. من این اثر ارزشمند را به چند نفر کارشناس نشان دادهام. آنها پس از خواندن مکتبهای ادبی ایران و جهان «فیض شریفی» گفتند خیلی سخت است که اینهمه ساده بنویسی و مکاتب هنری جهان را به این خوبی تشریح و تبیین و تدریس کنی.
از نگاه من، فيض شریفی، بزرگترین ناقد ایران است. ایشان یکتنه، بدون هیچ چشمداشت مادّی، آنتولوژی شعر و داستان ایران و جهان را نوشته است.»